» 220zł « » 230zł «
» 250zł « » 285zł «
Menu weselne 2019 - cena 285zł od osoby

Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją ,a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.

Aperitif: Lampka wina musującego.,w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych.

Przystawka zimna; Szczupak faszerowany w glazurze z auszpiku na musie chrzanowym

Zupa: Krem ze szparagów z szynką parmeńską i paluszkami grisini lub zupa z raków podawana z ryżem na sypko,szyjkami rakowymi i siekanym koprem

Danie główne: -podudzia z kurczaka nadziewane wątróbką cielęcą z rozmarynem

- kaczka pieczona po polsku z jabłkami podana na sosie żurawinowym

- cielęcina zawijana z parmezanem i szynką parmeńską

-kotlet schabowy z kością, panierowany, tradycyjnie smażony na smalcu

- śląska rolada wołowa

Dodatki:- ziemniaki puree ze śmietaną i masłem

- kluseczki śląskie

- ziemniaki opiekane

- kluski z surowych ziemniaków(fusate)

- bukiet warzyw gotowanych na parze podany z bułka tartą na masle klarowanym, tarte gotowane buraczki z chrzanem,śmietaną i jabłkami , pieczone pory pod beszamelem,sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku

Deser: Brzoskwinie Saint-Germain( smażone brzoskwinie ,w gorącym truskawkowym sosie, lodami

waniliowymi z dodatkiem brandy,prażonych migdałow i czekolady)

Kawa , herbata -bez ograniczeń serwowana do stolików

Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżaco w trakcie trwania imprezy: Wędliny z naszej wędzarni,(tradycyjna szynka wieprzowa,schab,baleron,boczek,kabanosy) ,salceson i necówka(także wyrób własny),patery z serami(sery żółte,pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami,orzechami i oliwkami,sałatka jarzynowa,jaja w skorupkach z kawiorem,befsztyk tatarski na grzankach czosnkowych, ryby wędzone na zimno,serwowane na sałacie zielonej z rukolą ,cytryną i oliwkami, kompozycja ogrodowych sałat z pomidorami,toskańskimi oliwkami, wiórkami czerwonej cebuli ,przyprawiana lekkim sosem ,na bazie czerwonego wina z Toskanii i oliwy extra virgin, śledzie w oliwie z musztardą na krążkach jabłek,delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na goraco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem,pieczywo mieszane,masło

Kolacja: Flambirowane prosięta, w całości faszerowane kaszą gryczaną , z dodatkiem wątróbki i boczku,serwowane na sali przez Szefa Kuchni podawane z kiszoną kapustą zasmażaną i pieczywem

Jeszcze coś na gorąco: Bigos staropolski po myśliwsku oraz flaki wołowe na pomidorach z warzywami

Na zakończenie: Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym

Napoje: Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe,coca cola,sprite, fanta ,kawa,herbata-bez ograniczeń.

Owoce , fontanna czekoladowa ze słodkim bufetem oraz dekoracja sali żywymi kwiatami-w cenie przyjęcia

Cena od osoby: 285zł ( obejmuje pełną konsumpcję wraz z napojami )

Alkohol(za wyjątkiem piwa) pozostawimy w Państwa gestii.

Limuzyna z szoferem na czas trwania uroczystości ślubnych -w cenie przyjęcia.

Apartament dla Państwa Młodych w cenie przyjęcia.

Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych w cenie przyjęcia.

Tort można zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.