Zadzwoń do nas +48 601 453 377
Zapytaj o termin

Pakiet 3

Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją, a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.

 

Aperitif:

Lampka wina musującego, w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych

 

Zupa:

Rosół wołowy (z kurą domową) z makaronem i kluską wątrobianą lub krem z leśnych grzybów z grzankami z razowego pieczywa

 

Danie główne:

pierś z kurczaka faszerowana serem typu ementaler, na bazie białego wina i winogron

udko z kaczki pieczone, glazurowane miodem z sosem sojowym i świeżym tymiankiem

schab pieczony nadziewany śliwkami i morelami z sosem z pieczonych śliwek

śląska rolada wołowa

 

Dodatki:

ziemniaki purre ze śmietaną i masłem

kluseczki śląskie

kluski z surowych ziemniaków (fusate)

 

 

Zestaw surówek:

tarte gotowane buraczki z chrzanem, śmietaną i jabłkami, sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku, mizeria ze śmietaną lub sałatka z pomidorów z czerwoną cebulą i octem balsamicznym (sezonowo)

 

Deser:

"Banana Split" (banany flambirowane koniakiem, na gorąco z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym okraszone bitą śmietaną)

 

Kawa, herbata bez ograniczeń, serwowana do stolików

 

Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżąco w trakcie trwania imprezy: wędliny z naszej wędzarni (tradycyjna szynka wieprzowa, schab, baleron, boczek), salceson i necówka (także wyrób własny), patery z serami (sery żółte, pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami, orzechami i oliwkami, sałatka jarzynowa, mus z tuńczyka na zielonej sałacie z czarnymi oliwkami, sałatka bałkańska (mix sałat, pomidory, biała cebula, oliwki, ser owczy, papryka czerwona, oliwa z oliwek tłoczona na zimno, ocet winny jabłkowy), jaja w sosie tatarskim, ogórek zielony faszerowany twarożkiem ze świeżą bazylią, rurki szynkowe z masłem chrzanowym, tuszki śledziowe w marynacie korzennej na zimno, delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na gorąco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem, pieczywo mieszane, masło

 

1 Kolacja:

"Jaskółcze gniazda" (tłuczony schab, faszerowany siekaną wieprzowiną z jajem gotowanym na twardo) w sosie z borowików, ziemniaki pieczone z gałązkami rozmarynu owinięte boczkiem, sałata zielona z sosem vinegrette

 

2 Kolacja:

Ragout z szynki wieprzowej z fantazją grzybową z kluseczkami półfrancuskimi i pieczywem

 

3 Kolacja:

Barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi nadziewanymi mięsem, kapustą i grzybami

 

Napoje:

Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, coca-cola, fanta, sprite, kawa, herbata bez ograniczeń

 

Owoce oraz dekoracja sali żywymi kwiatami w cenie przyjęcia.

 

Alkohol (za wyjątkiem piwa) pozostawiamy w Państwa gestii.

 

Apartament dla Państwa Młodych w cenie. Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych.

 

Tort mozna zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.

 

 

Skontaktuj się z nami! Napisz na adres biuro@kasztanowydwor.pl, zadzwoń: tel. 601 453 377 i 505 017 903 lub skorzystaj z formularza poniżej.

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami

Adres

ul. Sikorskiego 1, 43-400 Cieszyn

Telefon

+48 601 453 377 , +48 505 017 903