Pakiet 3
Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją, a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.
Aperitif:
Lampka wina musującego, w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych
Zupa:
Rosół wołowy (z kurą domową) z makaronem i kluską wątrobianą lub krem z leśnych grzybów z grzankami z razowego pieczywa
Danie główne:
– pierś z kurczaka faszerowana serem typu ementaler, na bazie białego wina i winogron
– udko z kaczki pieczone, glazurowane miodem z sosem sojowym i świeżym tymiankiem
– schab pieczony nadziewany śliwkami i morelami z sosem z pieczonych śliwek
– śląska rolada wołowa
Dodatki:
– ziemniaki purre ze śmietaną i masłem
– kluseczki śląskie
– kluski z surowych ziemniaków (fusate)
Zestaw surówek:
tarte gotowane buraczki z chrzanem, śmietaną i jabłkami, sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku, mizeria ze śmietaną lub sałatka z pomidorów z czerwoną cebulą i octem balsamicznym (sezonowo)
Deser:
"Banana Split" (banany flambirowane koniakiem, na gorąco z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym okraszone bitą śmietaną)
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do stolików
Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżąco w trakcie trwania imprezy: wędliny z naszej wędzarni (tradycyjna szynka wieprzowa, schab, baleron, boczek), salceson i necówka (także wyrób własny), patery z serami (sery żółte, pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami, orzechami i oliwkami, sałatka jarzynowa, mus z tuńczyka na zielonej sałacie z czarnymi oliwkami, sałatka bałkańska (mix sałat, pomidory, biała cebula, oliwki, ser owczy, papryka czerwona, oliwa z oliwek tłoczona na zimno, ocet winny jabłkowy), jaja w sosie tatarskim, ogórek zielony faszerowany twarożkiem ze świeżą bazylią, rurki szynkowe z masłem chrzanowym, tuszki śledziowe w marynacie korzennej na zimno, delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na gorąco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem, pieczywo mieszane, masło
1 Kolacja:
"Jaskółcze gniazda" (tłuczony schab, faszerowany siekaną wieprzowiną z jajem gotowanym na twardo) w sosie z borowików, ziemniaki pieczone z gałązkami rozmarynu owinięte boczkiem, sałata zielona z sosem vinegrette
2 Kolacja:
Ragout z szynki wieprzowej z fantazją grzybową z kluseczkami półfrancuskimi i pieczywem
3 Kolacja:
Barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi nadziewanymi mięsem, kapustą i grzybami
Napoje:
Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, coca-cola, fanta, sprite, kawa, herbata – bez ograniczeń
Owoce oraz dekoracja sali żywymi kwiatami – w cenie przyjęcia.
Alkohol (za wyjątkiem piwa) pozostawiamy w Państwa gestii.
Apartament dla Państwa Młodych w cenie. Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych.
Tort mozna zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.
Skontaktuj się z nami! Napisz na adres biuro@kasztanowydwor.pl, zadzwoń: tel. 601 453 377 i 505 017 903 lub skorzystaj z formularza poniżej.