Pakiet 4
od 350 zł / osoba
Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją ,a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.
Aperitif:
Lampka wina musującego.,w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych.
Przystawka zimna:
Szczupak faszerowany w glazurze z auszpiku na musie chrzanowym
Zupa:
Krem ze szparagów z szynką parmeńską i paluszkami grisini lub zupa z raków podawana z ryżem na sypko,szyjkami rakowymi i siekanym koprem
Danie główne:
-podudzia z kurczaka nadziewane wątróbką cielęcą z rozmarynem
- kaczka pieczona po polsku z jabłkami podana na sosie żurawinowym
- cielęcina zawijana z parmezanem i szynką parmeńską
-kotlet schabowy z kością, panierowany, tradycyjnie smażony na smalcu
- śląska rolada wołowa
Dodatki:
- ziemniaki puree ze śmietaną i masłem
- kluseczki śląskie
- ziemniaki opiekane
- kluski z surowych ziemniaków(fusate)
- bukiet warzyw gotowanych na parze podany z bułka tartą na masle klarowanym, tarte gotowane buraczki z chrzanem,śmietaną i jabłkami , pieczone pory pod beszamelem,sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku
Deser:
Brzoskwinie Saint-Germain( smażone brzoskwinie ,w gorącym truskawkowym sosie, lodami
waniliowymi z dodatkiem brandy,prażonych migdałow i czekolady)
Kawa , herbata -bez ograniczeń serwowana do stolików
Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżaco w trakcie trwania imprezy: Wędliny z naszej wędzarni,(tradycyjna szynka wieprzowa,schab,baleron,boczek,kabanosy) ,salceson i necówka(także wyrób własny),patery z serami(sery żółte,pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami,orzechami i oliwkami,sałatka jarzynowa,jaja w skorupkach z kawiorem,befsztyk tatarski na grzankach czosnkowych, ryby wędzone na zimno,serwowane na sałacie zielonej z rukolą ,cytryną i oliwkami, kompozycja ogrodowych sałat z pomidorami,toskańskimi oliwkami, wiórkami czerwonej cebuli ,przyprawiana lekkim sosem ,na bazie czerwonego wina z Toskanii i oliwy extra virgin, śledzie w oliwie z musztardą na krążkach jabłek,delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na goraco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem,pieczywo mieszane,masło
Kolacja:
Flambirowane prosięta, w całości faszerowane kaszą gryczaną , z dodatkiem wątróbki i boczku,serwowane na sali przez Szefa Kuchni podawane z kiszoną kapustą zasmażaną i pieczywem
Jeszcze coś na gorąco:
Bigos staropolski po myśliwsku oraz flaki wołowe na pomidorach z warzywami
Na zakończenie:
Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym
Napoje:
Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe,coca cola,sprite, fanta ,kawa,herbata-bez ograniczeń.
Owoce ,fontanna czekoladowa oraz dekoracja sali żywymi kwiatami-w cenie przyjęcia
Cena od osoby: 350zł ( obejmuje pełną konsumpcję wraz z napojami )
Alkohol(za wyjątkiem piwa) pozostawimy w Państwa gestii.
Apartament dla Państwa Młodych w cenie przyjęcia.
Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych w cenie przyjęcia.
Tort można zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.