Zadzwoń do nas +48 601 453 377
Zapytaj o termin

Pakiet 4

Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją, a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.

 

Aperitif:

Lampka wina musującego, w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych.

 

Przystawka zimna:

Szczupak faszerowany w glazurze z auszpiku na musie chrzanowym

 

Zupa:

Krem ze szparagów z szynką parmeńską i paluszkami grisini lub zupa z raków podawana z ryżem na sypko, szyjkami rakowymi i siekanym koprem

 

Danie główne:

podudzia z kurczaka nadziewane wątróbką cielęcą z rozmarynem

kaczka pieczona po polsku z jabłkami podana na sosie żurawinowym

cielęcina zawijana z parmezanem i szynką parmeńską

kotlet schabowy z kością, panierowany, tradycyjnie smażony na smalcu

śląska rolada wołowa

 

Dodatki:

ziemniaki puree ze śmietaną i masłem

kluseczki śląskie

ziemniaki opiekane

kluski z surowych ziemniaków(fusate)

bukiet warzyw gotowanych na parze podany z bułka tartą na maśle klarowanym, tarte gotowane buraczki z chrzanem, śmietaną i jabłkami, pieczone pory pod beszamelem, sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku

 

Deser:

Brzoskwinie Saint-Germain (smażone brzoskwinie w gorącym truskawkowym sosie z lodami waniliowymi z dodatkiem brandy, prażonych migdałow i czekolady)

 

Kawa, herbata bez ograniczeń serwowana do stolików

 

Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżaco w trakcie trwania imprezy: wędliny z naszej wędzarni (tradycyjna szynka wieprzowa, schab, baleron, boczek, kabanosy), salceson i necówka (także wyrób własny), patery z serami (sery żółte, pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami, orzechami i oliwkami, sałatka jarzynowa, jaja w skorupkach z kawiorem, befsztyk tatarski na grzankach czosnkowych, ryby wędzone na zimno, serwowane na sałacie zielonej z rukolą,cytryną i oliwkami, kompozycja ogrodowych sałat z pomidorami, toskańskimi oliwkami, wiórkami czerwonej cebuli, przyprawiana lekkim sosem, na bazie czerwonego wina z Toskanii i oliwy extra virgin, śledzie w oliwie z musztardą na krążkach jabłek, delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na goraco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem, pieczywo mieszane, masło.

 

Kolacja:

Flambirowane prosięta, w całości faszerowane kaszą gryczaną, z dodatkiem wątróbki i boczku, serwowane na sali przez Szefa Kuchni podawane z kiszoną kapustą zasmażaną i pieczywem

 

Jeszcze coś na gorąco:

Bigos staropolski po myśliwsku oraz flaki wołowe na pomidorach z warzywami

 

Na zakończenie:

Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym

 

Napoje:

Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, coca-cola, sprite, fanta ,kawa, herbata bez ograniczeń.

 

Owoce oraz dekoracja sali żywymi kwiatami w cenie przyjęcia

 

 

Alkohol (za wyjątkiem piwa) pozostawimy w Państwa gestii.

 

Apartament dla Państwa Młodych w cenie przyjęcia. Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych.

 

Tort można zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.

 

 

Skontaktuj się z nami! Napisz na adres biuro@kasztanowydwor.pl, zadzwoń: tel. 601 453 377 i 505 017 903 lub skorzystaj z formularza poniżej.

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami

Adres

ul. Sikorskiego 1, 43-400 Cieszyn

Telefon

+48 601 453 377 , +48 505 017 903