Pakiet 4
Uroczyste przejście Pary Młodej po purpurowym dywanie Kasztanową Aleją, a następnie staropolskie powitanie chlebem i solą.
Aperitif:
Lampka wina musującego, w tym tradycyjne tłuczenie szkła przez Państwa Młodych.
Przystawka zimna:
Szczupak faszerowany w glazurze z auszpiku na musie chrzanowym
Zupa:
Krem ze szparagów z szynką parmeńską i paluszkami grisini lub zupa z raków podawana z ryżem na sypko, szyjkami rakowymi i siekanym koprem
Danie główne:
– podudzia z kurczaka nadziewane wątróbką cielęcą z rozmarynem
– kaczka pieczona po polsku z jabłkami podana na sosie żurawinowym
– cielęcina zawijana z parmezanem i szynką parmeńską
– kotlet schabowy z kością, panierowany, tradycyjnie smażony na smalcu
– śląska rolada wołowa
Dodatki:
– ziemniaki puree ze śmietaną i masłem
– kluseczki śląskie
– ziemniaki opiekane
– kluski z surowych ziemniaków(fusate)
– bukiet warzyw gotowanych na parze podany z bułka tartą na maśle klarowanym, tarte gotowane buraczki z chrzanem, śmietaną i jabłkami, pieczone pory pod beszamelem, sałatka z kapusty czerwonej ze skwarkami z boczku
Deser:
Brzoskwinie Saint-Germain (smażone brzoskwinie w gorącym truskawkowym sosie z lodami waniliowymi z dodatkiem brandy, prażonych migdałow i czekolady)
Kawa, herbata – bez ograniczeń serwowana do stolików
Bufet z zimnymi przekąskami uzupełniany na bieżaco w trakcie trwania imprezy: wędliny z naszej wędzarni (tradycyjna szynka wieprzowa, schab, baleron, boczek, kabanosy), salceson i necówka (także wyrób własny), patery z serami (sery żółte, pleśniowe i dojrzewające) podane z winogronami, orzechami i oliwkami, sałatka jarzynowa, jaja w skorupkach z kawiorem, befsztyk tatarski na grzankach czosnkowych, ryby wędzone na zimno, serwowane na sałacie zielonej z rukolą,cytryną i oliwkami, kompozycja ogrodowych sałat z pomidorami, toskańskimi oliwkami, wiórkami czerwonej cebuli, przyprawiana lekkim sosem, na bazie czerwonego wina z Toskanii i oliwy extra virgin, śledzie w oliwie z musztardą na krążkach jabłek, delikatny pasztet z wątróbek drobiowych w cieście francuskim podany na goraco z pieczonymi śliwkami kalifornijskimi owiniętymi domowym boczkiem, pieczywo mieszane, masło.
Kolacja:
Flambirowane prosięta, w całości faszerowane kaszą gryczaną, z dodatkiem wątróbki i boczku, serwowane na sali przez Szefa Kuchni podawane z kiszoną kapustą zasmażaną i pieczywem
Jeszcze coś na gorąco:
Bigos staropolski po myśliwsku oraz flaki wołowe na pomidorach z warzywami
Na zakończenie:
Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym
Napoje:
Woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, coca-cola, sprite, fanta ,kawa, herbata – bez ograniczeń.
Owoce oraz dekoracja sali żywymi kwiatami – w cenie przyjęcia
Alkohol (za wyjątkiem piwa) pozostawimy w Państwa gestii.
Apartament dla Państwa Młodych w cenie przyjęcia. Istnieje również możliwość skorzystania z 32 miejsc noclegowych.
Tort można zamówić we własnym zakresie lub my zlecamy wypieki cukierni.
Skontaktuj się z nami! Napisz na adres biuro@kasztanowydwor.pl, zadzwoń: tel. 601 453 377 i 505 017 903 lub skorzystaj z formularza poniżej.